Gümüşhane’de atıl durumdaki otogar binası tekstil atölyesine dönüştürüldü
Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde atıl durumdaki eski otogar binası tekstil atölyesine dönüştürüldü. Sadece yurt dışına satış yapan atölyenin çalışanlarının tamamı kadın.
Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever’in de katıldığı etkinlikte, duanın ardından kurdele kesilerek atölye hizmete açıldı. Kelkit Belediyesi tarafından atıl durumdaki eski otogar binasının yatırımcı Osman Kurt’a tahsis edilmesinin ardından üretime başlayan dokuma atölyesinde üretilen eserlerin tamamı İngiltere, Almanya, Hollanda, Fransa ve Fransa başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesine ihraç edilirken, İsviçre’de tüm çalışanların kadın olması nedeniyle kadın istihdamına da katkı sağlandı. büyük katkı sağlanmaktadır.
“Hem cari açığın kapatılmasına yardımcı olacak hem de istihdam sağlanacak.”
Sadece yurt dışına satışı yapılacak atölyenin kadın istihdamına katkısından duyduğu memnuniyeti dile getiren Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever, “Yatırımcımız 2 yıl önce Kelkit’e geldi, Kelkit’te küçük bir yerde üretime başladı, daha sonra ihtiyaç hissetti. Daha büyük bir yer için kaymakamlığımıza ve belediyemize başvuruda bulunuldu ve Belediye de kendisine daha büyük bir yer sağladı. Şu anda 85 kişiye istihdam sağlıyor, gelecekte 100 kişiye istihdam sağlayacak. Sadece yurt dışına ihracat yapacak. Mevcut açığın kapatılmasına yardımcı olacak. bütçe açığını kapatacak ve istihdam sağlayacak. Özellikle kadınlarımız ve genç kızlarımız kollarına altın bilezikler takarak yeni bir meslek öğrenecekler. Burada hem para kazanacaklar, hem de aile bütçelerine katkı sağlayacaklar” dedi.
“Amacımız kadınları istihdam etmekti”
Atıl durumdaki otogar binasını 3 ayda işletmeye dönüştürdüklerini söyleyen işletme sahibi Osman Kurt, “Amacımız burada kadınları istihdam etmekti. Bunu da burada başardık. Ürettiğimiz eserleri Avrupa gibi Avrupa ülkelerine gönderiyoruz. İngiltere, Almanya, Hollanda, Fransa ve İsviçre’ye ekonomik katkı sağlıyor.” Biz buradayız, bu insanlar kendi hayatlarının planlarını yapıyor, öncelikle kadınlar burada ekonomik özgürlüğe kavuştu, ailesine katkı sağladı, niyetini gerçekleştirdi, istediğini almaya başladı, aynı zamanda Kelkit ilçesinde ekonomiye de katkı sağladı. Şu anda burada eğitim görenlerle birlikte 84 kadın çalışıyor. Burası eski. “Otogar olarak atıl durumdaydı, 3 ayda bu duruma getirdik” dedi.
Sevdiği işi yapmanın mutluluğunu yaşadığını belirten bir tekstil atölyesinde çalışan Zeynep Yeğin, şöyle konuştu: “Ben burada makinistim, ustamız ne verirse onu yaparım. Güzel şeyler yaparız, güzel şeyler üretiriz. Orada Çok kaliteli ve çok güzel çalışmalar. Kelkitimiz için çok güzel oldu. Kadınların gelişmesi, “Evine katkıda bulunması onun için çok güzel. Erkeğine yardım etmek, ihtiyaçlarını gidermek, çocuklara yardım etmek onun için çok güzel. Sevdiğim işi yaptığım için çok mutluyum” dedi. – GÜMÜŞHANE