Haber

İkizköy Kadınları Ağaç Kesmeye Direniyor

MuğlaAkbelen Ormanı’ndaki kömür madeni için ağaçların kesilmesine direnen İkizköylü kadınlardan biri, takviye için bölgeye gelen CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül’ü elinde ağustos böceğiyle göstererek, “Şuna bakın” dedi. , ‘kurtarın beni’… Çığlık atarak ölüyorlar, “Hayvan kaçabildiği kadar kaçıyor, orada patlıyorlar” dedi.

Süleyman Bülbül, Akbelen Ormanı’nda 7 gündür ağaç kesimi için direnen İkizköylülere ve çevrecilere destek ziyaretinde bulundu. İkizköylü bir kadın Bülbül’e “Bak kurtar beni diyor” diyerek elinde tuttuğu ağustosböceğini gösterdi. Muğla’da ağustosböceğinin ‘cırcır böceği’ olarak adlandırıldığını belirten hanımefendi, şöyle konuştu:

“DİĞER HER HAYVAN ELİNDEN GELDİĞİ KADAR KAÇIRIR, BUNLAR ORADA PATLIYOR”

“Buraların her yerinde vardı. Haziran-Temmuz gibi geliyorlar. Rabbim öyle yaratmış. Durup duruyorlar ağaçların üzerinde. Patlıyorlar. Yani patlıyorlar. Çığlık atarak ölüyorlar. Diğer her hayvan kaçıyor. Olabilir, bunlar orada patlıyor.”

Bülbül, İkizköylülere, “Bu çekirgelerin de ağustosböceklerinin de hakları var. Bu hakları ihlal edenlerden hesap soracağız” dedi. Vatandaş, “Hesap isteyeceğiz” yanıtını verdi.

“DEVLET ORMANLARI BÖYLE Mİ KORUYOR”

Süleyman Bülbül, Akbelen’de kesilen ağaçların yanında yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Adalet nerede? İşte bitkiye, doğaya, ağaca, çevreye adalet… Yazık değil mi? 3 gün önce Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu geldiğinde bu ağaçların hepsi canlıydı. Onlar canlı düşman. İşte, Süreyya ve Gizem hem milletvekili hem de il başkanım, Çevreci arkadaşlarımın yanındayız, doğaya ve çevreye karşı olmak istediği de bu. Buna ne deriz, hukuk devleti ve demokrasi diyoruz. Bunun için anayasal hak ve özgürlüklerin uygulanmasını istiyoruz.Anayasa 56 açık ve net.Çevre hakkı sağlıklı çevrede yaşama hakkıAnayasa 169.Devlet ormanları korur,ormanların çoğalmasını sağlar’. Devlet ormanları böyle mi koruyor Devlet ormanların çoğalmasını böyle mi sağlıyor Anayasanın en değerli ihlalleri ve ihlalleri burada yaşanıyor Devlet adı altında şirketlerin haklarını koruyan bir bürokrasi. Böyle bir şey olmaz. Onlardan hesap soracağız. CHP olarak her yerde, hukukta, mahkemelerde hesap soracağız. Mücadeleyi bırakmayacağız” dedi.

Kaynak: ANKA / Günümüz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

paslanmaz korkuluk Ankara evden eve nakliyat
Başa dön tuşu