Ekonomi

OECD, 48 Ülkede Kripto Varlıklara İlişkin Vergi Şeffaflığı Çerçevesini Uygulamayı Hedefliyor

Aralarında İngiltere, ABD, Kanada, Avustralya, Almanya, Japonya, Singapur ve Güney Afrika’nın da bulunduğu 48 ülke ve yargı bölgesi, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü’nün (OECD) küresel vergi şeffaflığı çerçevesini raporlama ve bilgi alışverişi için uygulamayı kabul etti. kripto varlıkları 2027 yılına kadar niyetini açıkladı.

Ülkelerin ilgili kamu kurumlarından yapılan ortak açıklamada, hızlı gelişim ve büyümeye ayak uydurmak amacıyla OECD tarafından geliştirilen yeni uluslararası standart olan Kripto Varlık Raporlama Çerçevesi’nin (CARF) memnuniyetle karşılandığı belirtildi. kripto varlık piyasası ve küresel vergi şeffaflığındaki kazanımların korunması.

Açıklamada, CARF’ın yaygın, dengeli ve zamanında uygulanmasının vergi uyumunu ve ülkelerin vergi kaçakçılığını önleme kabiliyetini daha da geliştireceği kaydedilerek, CARF’nin uygulanması için gerekli yasal ve koordineli çalışmaların yapılacağı belirtildi. 2027’ye kadar.

Açıklamada, “Ortak raporlama standardını imzalayanlar olarak, bu standartları söz konusu zaman çizelgesine uygun olarak ve geçerli ulusal yasal prosedürlere tabi olarak uygulayacağız” denildi. Onun sözleri yer aldı.

OECD Genel Sekreteri Mathias Cormann, karara ilişkin yaptığı açıklamada, 48 ülke ve yargı bölgesinin 2027 yılına kadar OECD’nin kripto varlıklarına ilişkin raporlama ve bilgi alışverişine yönelik küresel vergi şeffaflığı çerçevesini uygulamayı planladığı duyurusunu memnuniyetle karşıladığını söyledi.

Bugünkü kararın ileriye doğru atılmış önemli bir adım olduğunu belirten Cormann, “Ayrıca bu adım, daha fazla şeffaflık ve bilgi alışverişi yoluyla vergi kaçakçılığıyla mücadelede yaygın ve koordineli yaklaşım açısından önemli bir kilometre taşına daha işaret ediyor. OECD kapsamında toplanan bilgiler Kripto varlıklarının raporlanmasına ilişkin standart “Uluslararası değişimi gerçeğe dönüştürmek için hızlı harekete geçme konusunda kapsamlı desteği memnuniyetle karşılıyoruz. Uluslararası toplum, vergi şeffaflığı mimarisinin gelecekte de güncel ve etkili kalmasını sağlamak için OECD’ye ve Vergi Hedefli Şeffaflık ve Bilgi Alışverişi Küresel Forumu’na güvenebilir.” değerlendirmesinde bulundu.

Söz konusu 48 ülke ve yargı bölgesi şu şekilde sıralanıyor: Ermenistan, Avustralya, Avusturya, Barbados, Belçika, Belize, Brezilya, Bulgaristan, Kanada, Şili, Hırvatistan, Kıbrıs Rum Yönetimi, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya , Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İrlanda, İtalya, Japonya, Güney Kore, Lihtenştayn, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Meksika, Hollanda, Norveç, Portekiz, Romanya, Singapur, Slovakya, Slovenya, Güney Afrika, İspanya, İsveç, İsviçre, Birleşik Krallık ve Amerika Birleşik Devletleri, Guernsey ve Jersey Dominyonları ve Man Adası ve Cayman Adaları ve Cebelitarık Birleşik Krallık Denizaşırı Toprakları.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

paslanmaz korkuluk
Başa dön tuşu