Haber

Tunus İçişleri Bakanı, Tunus Kızılayı’nı düzensiz göç çabalarını desteklemeye çağırdı

Tunus İçişleri Bakanı Kemal el-Faki, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’ni (BMMYK) Tunus Kızılayı’nın sistematik olmayan göç konusundaki çabalarını desteklemeye davet etti.

Tunus İçişleri Bakanlığı’nın Facebook sayfasından yapılan yazılı açıklamaya göre Faki, BMMYK Lideri Monica Noro ile bakanlık binasında bir araya geldi.

Tunus Kızılayı’nın yürüttüğü muazzam saha çalışmasına övgüde bulunan Faki, sistematik olmayan göçmenler üzerinde çalışan uluslararası kuruluşların bu ulusal kurumları desteklemek için değerini vurguladı.

Faki, Tunus’un insan hakları ilkelerine ve uluslararası anlaşmalara tam saygı duyarak ulusal mevzuatı uygulamaya devam edeceğini belirtti.

Yaklaşık bir hafta önce Tunus, göç politikasına yönelik eleştiriler üzerine uluslararası kuruluşlara “düzensiz göçmenlere yardım etme ve temel ihtiyaçlarını karşılamada rol oynama” çağrısında bulunmuştu.

Birleşmiş Milletler (BM) Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, 1 Ağustos’ta düzenlediği günlük basın toplantısında, Tunus’taki göçmen, mülteci ve sığınmacıların Libya ve Cezayir sınırlarına sınır dışı edilmesinden “derin endişe” duyduğunu paylaştı.

Tunus, Avrupa Birliği fonlarından 250 milyon avronun üzerinde para almasına rağmen, mültecileri ve düzensiz göçmenleri Libya ve Cezayir’in sonuna kadar yönlendirerek ülkeyi terk etmeye zorluyor.

Çoğunluğu savaş ve yoksulluktan kaçan Sahra altı Afrikalıların fotoğrafları bir süredir sosyal medyada paylaşılıyordu.

Her yıl binlerce Afrikalı düzensiz göçmen, daha iyi bir yaşam umuduyla Akdeniz üzerinden Avrupa’ya ulaşmak için Libya ve Cezayir sınırındaki Tunus’a geliyor.

Tunus’un güney şehirlerinde ikamet eden göçmenler, fırsat buldukça teknelerle Avrupa’ya geçmeye çalışıyor.

haberdemirozu.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

paslanmaz korkuluk
Başa dön tuşu