Haber

Başkan Zorluoğlu: Kahramanmanaş’ta konteyner şehir yapılıyor

TÜRKİYE’yi sarsan depremlerin ardından Trabzon’dan geldiği Kahramanmaraş’ta koordinatör olarak görev yapan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “2 bin konteynerlik konteyner kenti bir an önce tamamlamak istiyoruz. Alt yapısı tamamlanmak üzere, içme suyu ve “Umarım bu konteyner kenti çok kısa sürede tamamladığımızda Elbistan’da küçük bir mahalle kurmuşuzdur” dedi.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen yıkıcı depremlerin ardından Afet ve Acil Durum İdaresi Başkanlığı (AFAD), deprem bölgesindeki uyumu pekiştirmek için depremden etkilenen illere diğer illerden valiler atadı. Daha önce Van Valiliği görevinde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu da koordinatör olarak Kahramanmaraş’a atandı. 25 gün Kahramanmaraş ve Elbistan’da görev yapan Önder Zorluoğlu, Trabzon’a döndü. Trabzon’un kardeş şehri Kahramanmaraş’ta yürütülen çalışmaların ardından Zorluoğlu, aynı göreve Malatya’da ekibiyle devam edecek.

17 BİN DEPREM MAĞDURU İLLERE TAŞIDI Bölgedeki çalışmalar hakkında bilgi veren ve depremzedeleri bölgeden tahliye ettiklerini belirten Zorluoğlu, “17 bin civarında vatandaşımızın depremden tahliyesini sağladık. İstedikleri illere bölge.Öte yandan deprem sonrası özellikle geçici barınma yerleri ve çevrelerinde geçicilik konusu çok değerliydi.Şehrin temizlenmesi ve ilaçlanması çok değerliydi.Getirdiğimiz aletlerle birlikte Trabzonlular ve oradaki belediyedekiler başta olmak üzere çöplerin toplanması ve şehrin dezenfekte edilmesi konusunda ekiplerimizle çok aktif bir hizmet yaptık.Büyükşehir Belediyesi olarak çöplerin kaldırılmasına da destek olduk.Ayrıca önemli katkılarda bulunduk. araması tamamlanan gelen molozların kaldırılmasına destek gerekli ekipleri getirerek büyük ölçüde koordine ettik. afetle ilgili hizmetlerde yine Trabzon’dan gelen araç, cenaze aracı, ekip ve diğer malzemeler.” Lider Zorluoğlu, “Orada kurduğumuz konteyner kent, Sayın Cumhurbaşkanımızı ziyareti ile onurlandırmıştır. Şu anda bölgenin en uygun konteyner kentlerinden biridir. İnsanların o akşam oraya nasıl geldiklerini asla unutmayacağım. Çadırlardan konteynere gelen insanların yüzlerindeki ve gözlerindeki memnuniyeti görmek gerçekten tüm yorgunluğumuzu aldı. Özellikle çocuklar için orada çocuk oyun setleri oluşturduk, bazı etkinlikler için konteynerler oluşturduk. Sosyal alanlar oluşturduk. Özellikle çocukların memnuniyeti gerçekten görülmeye değerdi. Odaklandığımız en zor iş barınak ihtiyacıdır. 2 bin konteynerlik konteyner kenti bir an önce tamamlamak istiyoruz. Zemin dolgusu tamamlandı. Alt yapısı tamamlanmak üzere olup bir yanında içme suyu ve kanalizasyon yapılıyor. İnşallah çok kısa sürede bu konteyner şehri tamamladığımızda Elbistan’da adeta küçük bir mahalle kuracağız.”

Trabzonlulara yardımlarından dolayı teşekkür eden Zorluoğlu, “Trabzon’a hakkını verelim. Trabzon, sadece buraya gelen depremzedeleri misafir etmesiyle değil, deprem bölgesine yaptığı yardımlarla da ön plana çıktı. Trabzon’a yağmur yağdı.Aslında Trabzon’dan gelen yardımın bir özelliği daha var.Orada işimizi çok kolaylaştıran bir özelliği vardı.Buradan gelen yardımlar o kadar küçük paketler ve üzerinde listeler olan yardımlardı ki, sanki bu yardımlar unutulmuş gibi. multidisipliner bir şekilde yapıldı.Bu da işimizi çok kolaylaştırdı.Trabzon bu işin bilincindeydi.Bilinçli bir düzenleme yapıldı ve tedbir olarak Trabzon’dan sadece Maraş’a değil Elbistan’a da yüzlerce tır yardım geldi. , aynı zamanda tüm bölgeye de bu anlamda değerli hemşehrilerime teşekkür ediyorum.Allah hepsinden razı olsun” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

paslanmaz korkuluk Ankara evden eve nakliyat
Başa dön tuşu