Takım

Rob-School Robot Yarışması Kazananlar Hediye Alacak

Keçiören Belediyesi TEKNOMER tarafından düzenlenen 100 bin TL ödüllü ‘Çizgi İzleyen Robot Yarışması’ 17 Mayıs Çarşamba günü Keçiören Taha Akgül Spor Salonu’nda yapılacak. ‘TEKNOMER Rob-School Robot Yarışması’ adı altında düzenlenen yarışa 25 ilkokul, 126 ortaokul, 64 lise ve 25 üniversiteden 708 öğrenci ile toplam 234 kadro başvurdu.

Başvurusu kabul edilenlere çizgi izleyen robot ve robotik kodlama dersleri 4 hafta boyunca online olarak verildi. Eğitimler sonunda yarışmada kullanılmak üzere 50 adet robot kiti hazırlandı ve eğitimlerde başarılı olan 50 okula hediye edildi.

Temel seviye ve ileri seviye olmak üzere iki kategoride yarışacak öğrenciler, yarışma sonunda birbirinden değerli ödüllerin sahibi olacak.

Temel seviye olarak belirlenen kategoride yarışacak ilk ve ortaokul öğrencilerinden oluşan takımlardan birinciye tam altın, ikinciye yarım altın, üçüncüye çeyrek altın ve tablet verilecek. okullara İleri kategoride yarışacak lise ve üniversite personeline 4 tam altın, ikinciye 4 yarım altın, üçüncüye 4 çeyrek altın ve ilk üçe giren okul takımlarına tablet hediye edilecek.

Yarışmanın kıyasıya süreceğini söyleyen Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, “Yarışmamıza başvuran öğrencilerimize online ve yüz yüze eğitimler verdik. 24 ilk ve ortaokul yarışmacı öğrencimiz TEKNOMER’de iki aylık robotik kodlama eğitimi aldı. Ayrıca gençlerimizin kodladıkları robotları denemeleri için bir parkur hazırladık. Gelip merkezimizi deneyimlemelerini istedik. Ve büyük gün geldi. Heyecanlı geçen 6 ayın sonunda robotlar yarışacak ve başarılı olanlar kazanacak.” söz konusu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

paslanmaz korkuluk
Başa dön tuşu